2017. november 17., péntek 17:16

A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) társadalmi kérdésként veti fel, hogy helye van-e a néhány taggal rendelkező Liberális Pártnak az ellenzéki  összefogásban és a parlamentben?

    A VSZ néhány nappal ezelőtt ismertette, hogy a tagság és társadalmi beágyazottság nélküli Magyar Liberális Párt miként akart más pártok
jelölt-listáival tetszelegni az MSZP előtt, hogy azok bevegyék őket az ellenzéki megállapodásba, és így jusson parlamenti mandátumhoz Fodor Gábor, Szent-Iványi István, Boruzs András és Sermer Ádám (mások talán nem, mert itt hellyel-közel a tagsági névsor végéhez értünk).
Furcsa, rasszista-jellegű intermezzo is felmerült, miközben a Liberálisok válogattak a külső forrásból megrendelt jelöltek között, mert előszeretettel utasították el a kisebbségi jelölteket: több polgárjogi, baloldali, szakszervezeti, meleg, nő, zsidó és roma
aktivistát azért utasítottak el, mert nem tetszett nekik a jelölt származása vagy hovatartozása. Tehát nem csak a munkás származás
akadályozta náluk a jelöltté válást. Magyarországi címmel rendelkező, kényszerűségből  külföldön dolgozó magyarra pl. kijelentették, szerintük nincs elég kötődése hazánkhoz.
Mindez nagyon kínos és ordas eszméket, gondolatokat is felvet a Janus-arcú pártról.
A VSZ botrányosnak tartja az ál-Liberális Párt megnyilvánulásait és elítéli azokat. November 18-án az ellenzéknek ezt is mérlegelnie kell: szüksége van-e olyan értékelhetetlen népszerűségű pártra, amely az EU alapeszméivel szembe megy a tetteivel.  
    
     Kiadó: Vállalkozók Szövetsége a Reformokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.