2017. november 17., péntek 17:15

Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Folytatódnak a tárgyalások a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján

    A mai napon ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselőivel, hogy folytassák a sztrájktárgyalást a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján.

Cser Ágnes MSZ EDDSZ elnök a tárgyalópartnerek nevében megköszönte, hogy a kormány kiegészítette a 256/2013. (VII.5.) Korm. rendeletet, és az egészségügyi ügyvitelszervezőkre és orvosírnokokra is kiterjesztette kezdeményezésüknek megfelelően a bértábla hatályát.

A sztrájktárgyaló MSZ EDDSZ, MÖSZ és stratégiai partnereikkel MOK, MESZK, MGYK egyeztetett követelésüket megerősítette a korábbi tárgyalások és a 2016. szeptember 20-ai megállapodásukban foglaltak alapján:
- az egészségügyben az ágazat valamennyi munkavállalójának (gazdasági és műszaki-ügyviteli és fizikai munkakörben) egy havi bér kifizetése még a karácsony előtt, a 2017. év elmaradt kompenzálásaként;

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.