2017. november 17., péntek 16:44

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Prosztatarák: a túlélésért gyalogolnak a férfiak

Prosztatarákos férfiak, hozzátartozóik, kezelőorvosaik, gyógytornász hallgatók, önkéntes segítők közösen kerülték meg Budapesten a Margit-szigetet, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákos férfiak esetében a mozgás kiemelkedő fontosságára. A probléma összetett: a betegeknek egyrészt nincs ismeretük a rendszeres mozgás túlélésre gyakorolt hatásáról, illetve a gyógytornában rejlő lehetőségekről, másrészt lakóhelyükön nem érnek el gyógytornászt, harmadrészt pedig a gyógytornászok jelentős részének nincs jártassága a daganatos betegek speciális fizioterápiás szükségleteiben. Ezen szeretnének változtatni a prosztatarákos férfiakat mozgásra ösztönző 10 Ezer Lépés Programmal, amelyet a Janssen kezdeményezésére vezető urológus, onkológus és gyógytornász szakemberek dolgoztak ki közösen a Gyógyulj Velünk Egyesülettel és a Magyar Rákellenes Ligával. Onnan az elnevezés, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint napi 10 ezer lépésnyi mozgás kell az egészség megőrzéséhez.

A teljes sajtóanyag itt érhető el:
Sajtófotók:

További információk, interjúszervezés: