OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető


2014. május 1., csütörtök 09:58

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. május 1., csütörtök (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége – "Az eskü egy életen át kötelez!" jelmondat jegyében – 2014. április 30-án tartotta éves Küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 84 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei és a meghívott vendégek napirend előtt megemlékeztek a Szövetség alapításának 24. évfordulójáról. Önzetlen munkájuk elismeréseként számos személy és egyesület vehette át a HM politikai államtitkár, a Honvéd Vezérkar főnöke és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka elismerő oklevelét.
A Küldöttgyűlés résztvevői meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének éves beszámolóját, a 2014. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a 2013. évi gazdálkodásról szóló beszámolót és a 2014. évi pénzügyi tervet, az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, majd a Tanácsadó Testület és a "Bajtársainkért" Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját. Az írásos előterjesztések és az elhangzottak feletti vitát követően a küldöttek döntöttek a beszámolók és a 2014. évi tervek elfogadásáról.
A továbbiakban a Küldöttgyűlés két fővel kiegészítette az elnökséget, megvitatta és elfogadta a Szövetség Alapszabályának módosítását, majd szervezeti és tagsági kérdésekben döntött.
A BEOSZ 2014-ben is a nyugállományú katonák és hozzátartozóik érdekvédelmét, a katonai hagyományápolást és a kegyeleti gondoskodásban való részvételt tekinti legfontosabb feladatának.
    
    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.