OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. december 14., péntek 11:04

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2012. december 14., péntek (OS) - További 8 ezer kisdiák vesz részt az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban

    Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban, amely a Citibank Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja. Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány 2001 óta eddig összesen 1,3 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 362 iskolában több mint 146 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.
    A képzési programmal a Citibank Magyarország hozzá kíván járulni a 10-14 éves tanulók pénzügyi és gazdasági alapismereteinek, valamint pénzkezelési készségeinek fejlesztéséhez. E célból a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesznek elérhetővé a képzés támogatására. Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "A JAM-mel közösen kidolgozott tananyagaink a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat az életkoruknak megfelelő szintű, érdekes és interaktív játékokon keresztül.

    Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.