OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 17:03

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Szabó Tímea: A Fidesz most benyújtott "gyermekvédelmi" törvénye egy újabb pofon a veszélyeztetett és bántalmazott gyerekeknek

    A Fidesz által benyújtott "gyermekvédelmi" törvény semmilyen módon nem szolgálja a gyermekek védelmét – erről beszélt Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke a párt csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Szabó Tímea szerint már a javaslatcsomag benyújtásának körülményei is botrányosak, mert ha a kormány nyújtotta volna be, akkor 30 napos társadalmi vitára kellett volna azt bocsátani, azaz szakértők, civilek, és az érintettek is beleszólhattak volna. Ehelyett Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella nyújtotta be, így nem kell társadalmi vitára bocsátani. Az ügyvezető társelnök szerint nem véletlenül tették ezt a kormánypártok, mert ez a törvényjavaslat egyetlen gyermeken sem fog segíteni, hiszen valójában nem gyermekvédelmi csomag.

Az egyik benyújtott törvényjavaslat az internetes pornóoldalak gyermekek általi elérhetőségét szigorítaná, ami Szabó Tímea szerint nagyon helyes, de a benyújtott javaslatban leírtak véleménye szerint nem fognak valós hatást elérni, mert ez a probléma egy globális internetes világban ilyen módon nem megoldható. Szabó Tímea arról számolt be, megkereste őt egy édesapa, aki azt észlelte, hogy egy pedofilhálózat megkörnyékezte a gyermekét az interneten, és nem tudta, melyik hatóságnak kell ezt jelentenie. A képviselő szerint pont az nem derül ki ebből a törvényjavaslatból, hogy a szülők veszély esetén kit értesíthetnek.

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.