OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 13:29

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Elfogadhatatlan a XVI. kerületi óvodában való fideszes korteskedés!

    Egy XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő, Szatmáry László óvodai nyílt napon kampányolt. A beszámolók alapján az épület aulájában az igazgatóval együtt fogadta a gyermekükért érkezőket, majd beszédet is tartott a szülőknek és az ott lévő gyermekeknek.
Miközben a Fidesz helyi képviselője az épületen belül az önkormányzatot fényezte, addig a párttársai a kapun kívül, de még az óvoda kerítése mellett kampánypulttal aláírásokat gyűjtenek, és szóváltásba is keveredtek azokkal a szülőkkel, akik számon merték kérni a fideszes pártkatonákon, hogy miért keverik bele a kampányba az óvodát és a gyerekeket.
A TASZ jogi szakértője szerint a jogszabály tiltja a pártpolitikai tevékenységet az iskolákban, óvodákban. Gyermekfelügyeleti időben nem végezhető pártpolitikai tevékenység.
Ismét bebizonyosodott, hogy a fideszes politikusoktól nem áll távol az óvodákban való korteskedés. Korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök is kampányolt több alkalommal óvodákban, úgy látszik, hogy nincs az a szint, ami alá egy fideszes politikus ne süllyedne le, ha veszélyben érzi a pozícióját.
Csizmazia Ferenc, az ellenzéki pártok XVI. kerületi polgármesterjelöltje a korrekt, tisztességes kampány fontosságára hívta fel a figyelmet, itt az ideje, hogy a kerületi fideszes politikusok is ennek mentén politizáljanak.

Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.