2024. május 4. szombat

2024. április 25., csütörtök 13:29

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Elfogadhatatlan a XVI. kerületi óvodában való fideszes korteskedés!

Egy XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő, Szatmáry László óvodai nyílt napon kampányolt. A beszámolók alapján az épület aulájában az igazgatóval együtt fogadta a gyermekükért érkezőket, majd beszédet is tartott a szülőknek és az ott lévő gyermekeknek.
Miközben a Fidesz helyi képviselője az épületen belül az önkormányzatot fényezte, addig a párttársai a kapun kívül, de még az óvoda kerítése mellett kampánypulttal aláírásokat gyűjtenek, és szóváltásba is keveredtek azokkal a szülőkkel, akik számon merték kérni a fideszes pártkatonákon, hogy miért keverik bele a kampányba az óvodát és a gyerekeket.
A TASZ jogi szakértője szerint a jogszabály tiltja a pártpolitikai tevékenységet az iskolákban, óvodákban. Gyermekfelügyeleti időben nem végezhető pártpolitikai tevékenység.
Ismét bebizonyosodott, hogy a fideszes politikusoktól nem áll távol az óvodákban való korteskedés. Korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök is kampányolt több alkalommal óvodákban, úgy látszik, hogy nincs az a szint, ami alá egy fideszes politikus ne süllyedne le, ha veszélyben érzi a pozícióját.
Csizmazia Ferenc, az ellenzéki pártok XVI. kerületi polgármesterjelöltje a korrekt, tisztességes kampány fontosságára hívta fel a figyelmet, itt az ideje, hogy a kerületi fideszes politikusok is ennek mentén politizáljanak.

Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke

Kiadó: MSZP Országos Központ