2024. május 5. vasárnap

2024. április 24., szerda 18:10

A Védett Társadalom Alapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) -

Ráadásul nem tette lehetővé, hogy az online platformok felhasználói jogsérelem eseté sérelemdíjat követelhessenek. A VDTA Budapest Bizottsága sürgeti a törvényjavaslat átdolgozását és azt is, hogy a magyar törvényalkotó terjessze ki hazánk szuverenitását az internetes közvetítő szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban minden olyan területre, amit a DSA nem vont az Európai Unió hatáskörébe.

A VDTA aggasztónak tartja, hogy az online óriásplatformok monopolhelyzetüket a szólásszabadság sztálini időket idéző elfojtására használhatják. Ennek mindig éppen a normalitáspárti, konzervatív, családbarát és nemzeti szemléletű vélemények esnek áldozatul. A VDTA ezért partnereivel azon dolgozik, hogy az EU-s jog átültetése nyomán Magyarországon is megalkotandó új nemzeti platformtörvény tiltsa meg a monopolhelyzetben lévő online óriásplatfomok számára a vallási meggyőződés és a politikai vélemények önkényes cenzúrázását az online térben. Reméljük, hogy ebben partner lesz a jogalkotó, egyúttal kikapcsolják azokat a közpénzből fizetett szabotáló erőket, akik a szuverenitás-ellenes DSA-nak ujjonganak, a hazai gyermekvédelmi erőfeszítéseket pedig szabotálják. Hatástalan marad a könyvek fóliázását kötelezővé tevő rendelet, ha az online platformokon terjedő homoszexuális-pedofil propaganda ellen egyidejűleg nem tud vagy nem akar valóban fellépni a jog.
     Kiadó: Védett Társadalom Alapítvány