2024. május 6. hétfő

2024. április 24., szerda 11:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Nem maradhatnak otthon nélkül a Rákosrendezőn élők!

180 napja nem tudni semmit a Rákosrendezőre tervezett, arab beruházóval készülő nagyberuházásról. Annyit tudni csak, hogy az magas lesz, nagy lesz, továbbá nagy a kockázata annak, hogy ott valami olyasmi készül, ami tönkreteheti a környékén élők életét.
Zugló ragaszkodik ahhoz, hogy az információkat a lakosság széles rétegei számára biztosítsák, itt az ideje, hogy végre érdemi vita tudjon megkezdődni arról, hogy mi az, ami a zuglóiak érdekét szolgálja. Az önkormányzat tervei szerint itt egy szellős, zöld, parkvárosi koncepciót szeretne megvalósítani.
Elfogadhatatlan, hogy a beruházás kapcsán 180 napja két tucat családot a kilakoltatás réme fenyeget. Horváth Csaba kereken egy hónapja járt a minisztériumban, ahol a segítségét is felajánlotta a MÁV vezetésének, hogy közösen találjanak megoldást minden egyes család problémájára. Azonban a MÁV továbbra is azzal fenyegeti az itt lakókat, hogy május végén, ha törik, ha szakad, el kell hagyniuk az otthonaikat. Zugló minden létező jogi és egyéb eszközzel meg fogja védeni az itt élőket, és nem fogja hagyni, hogy az utcára kerüljenek!

Kiadó: MSZP Országos Központ