2024. május 6. hétfő

2024. április 24., szerda 09:43

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthon-felújítási program kapcsán

Az egyeztetésen az államtitkár beszámolt arról, hogy sikeresen lezárult a Magyar Fejlesztési Bank nyílt, európai uniós jogszabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárása, melyet az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására hirdettek meg. A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte; a hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait összesen 266 bankfiókban teszik elérhetővé az ügyfelek részére. Az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, a további 138 db pedig június 30-ig nyílik meg. A szakmai egyeztetések és a lakosság részéről érkező megkeresések eredményeképp a pályázati felhívásból kikerült a családi házak esetében a gázhálózatra kötöttség feltétele, így jelentősen növelve az igénylők potenciális körét – tette hozzá Fábián Gergely.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresetétől (571.200 forint) 30 százalékkal alacsonyabb jövedelműek (bruttó 399.840 forint) a legnagyobb, 3,5 millió forint összegű támogatással vehetik igénybe a program keretében nyújtott forrásokat.

Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium