OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. április 22., hétfő 13:08

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - A 2019 óta évente megrendezésre kerülő budapesti ArchiKids_VárosÁlmodók egy hiánypótló, épített környezeti és vizuális nevelés központú fesztivál. Családbarát programjaink célja, hogy a következő generáció jobban megértse az építészetet és épített környezetet, fejlessze a kreatív és problémamegoldó képességét és lehetőséget adjon az együttműködés gyakorlására, mindezt játék és élményszerzés hatékony eszközével.

        Az idei év tematikája a panelházak,  építkezés elemről-elemre, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket. Az esemény gazdag programmal jelentkezik, ahol egyéni- és csoportos feladatokkal, küldetésekkel és játékokkal keressük a válaszokat és lehetőségeket a jövő generáció szerepének jelentőségére.
     Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk tovább érzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat?
     Az idei ArchiKids egy rajzpályázattal is bővül, aminek során arra keressük a választ, hogy milyenek lehetnek a jövő lakótelepei! A beérkezett rajzokból egy közös installációt, a jövő "panel-városát" tervezzük meg, mely szabadon megtekinthető és tovább “építhető" a fesztivál időtartama alatt.
     További információ a Kortárs Építészeti Központ nyilvános oldalain.

     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.