OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 22., hétfő 12:57

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: katonai és védelmi ipari együttműködési megállapodást írt alá Magyarország az Egyesült Arab Emírségekkel

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként a védelmi konnektivitás szélesítése jegyében azt az álláspontot képviseli, hogy szükséges fejleszteni a közel-keleti és észak-afrikai országokkal való együttműködést, a terrorizmus elleni küzdelemtől kezdve a határvédelemig.

"Elég csak az orosz-ukrán háborúra gondolni, a térségbeli gabonatermelés változásai ellátási problémákat okozhatnak a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, felerősödhet az illegális migráció, és megnőhet a terrorveszély" – tette hozzá a miniszter, rámutatva, hogy az Egyesült Arab Emírségek jelentős szerepet játszik a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben, a két térség stabilitásának erősítésében. "A Vörös-tengeren a kereskedelmi hajózás biztonsága és a közel-keleti feszültség enyhítése egyaránt érdeke Európának és az öbölmenti országoknak" – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.