OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 22., hétfő 12:12

A Nagy Imre Társaság közleménye
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Elhunyt Földvári Rudolf

        2024. április 20-án, életének 103. évében elhunyt Földvári Rudolf, a Nagy Imre Társaság tiszteletbeli elnökségi tagja. Az 1956-os Forradalom idején az egyetlen megyei párttitkár volt, akit a lakosság bizalmából a Borsod megyei munkástanács elnökévé választottak. A bukás után a vérbíróság életfogytiglani börtönre ítélte, 1961-ben szabadult. A rendszerváltás után meghatározó szerepet játszott a Nagy Imre Társaság országos hálózatának létrehozásában.
     Érdemeiért számos magas kitüntetésben részesült, többek között Miskolc díszpolgára, a Nagy Imre érdemrend és Borsod-Abaúj Zemplén Vármegye Pro Comitatu díjának tulajdonosa volt.      

     Kiadó: Nagy Imre Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.