OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 22., hétfő 11:25

A Magyar Vár Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) -

    Így a pomázi Magyar Vártól indulva, a Pilis-hegység Csobánka, Pilisszántó, Klastrompuszta, Kesztölc és Esztergom településeket érintő erdei útjain a Pilisi Parkerdő Zrt-vel egyeztetve, a Parkerdő által már kijelölt un. PilisRide túraútvonalak egyes szakaszainak összekötésével kényelmesen lovagolható túraútvonal került kijelölésre.

Annak érdekében, hogy időjárástól és évszaktól függetlenül lehessen lovas rendezvényeket, versenyeket szervezni, az alapítvány egy 20 x 50 méteres sátort is vásárolt, biztonsági oldalfallal (28 db fém szerkezetű, fa borítású kordonnal). Itt kapott helyet a 124 férőhelyes mobil lelátó is, amely azonban szükség esetén áttelepíthető lesz. A (vendég) istállóban felújítás zajlott: megújultak a nyílászárók, a tetőzet, valamint a lovasboxok. Állattartó telepen alkalmazható munkagépet (kistraktort) és kiegészítő eszközöket (homlokradokodó-, talajmaró-, és lovaspálya karbantartó adaptert, valamint trágya-és raklapvillát) vásároltak – az egész lovarda fenntartásához. Az istálló új galopp padlót kapott. 4 lóhoz elegendő, 20 m átmérőjű lovas körjártatót alakítottak ki, amely akár vendéglovak edzésére is alkalmas. Az istállóba 20 db nyeregtároló lemezszekrényt helyeztek el (benne nyeregtartók, polcok, szíjaknak akasztók). A szervezet honlapját új foglalási rendszerrel korszerűsítették.

     Kiadó: Magyar Vár Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.