2024. május 19. vasárnap

2024. április 22., hétfő 11:25

A Magyar Vár Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Kerékpáron és lóháton, avagy határon átnyúló "Kerékpározás és lovaglás" projekt sikere

Végéhez ért a "Kerékpározás és lovaglás" ("Bike and Horse Riding", SKHU/1902/1.1/080) elnevezésű, a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás és a Magyar Vár Alapítvány közös határon átnyúló projektje, mely az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programon keresztül valósult meg (további információ a programról a projekt weboldalán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, összesen 3 586 594,48 euró értékben.

A projekt záró rendezvényére Pomázon a Magyar Vár Alapítvány székhelyén kerül sor, ahol rövid sajtó tájékozató után Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, kormányszóvivő és Herpai Sándor, a Magyar Vár Alapítvány alapítója ismertetik a projekt eredményeit és bemutatják a beszerzett eszközöket, felújított vendégistállót. A program a Magyar Lovasíjász Akadémia Sportegyesület lovas, ijász és lovasíjász bemutatójával zárul.

A projekt keretén belül a határ magyar oldalán a Magyar Vár Alapítvány a lovas- és a falusi turizmus fejlesztése érdekében feltérképezte és járhatóvá tette a Pomáz és Esztergom közötti 39 km hosszú lovas útszakaszt, kijelölte hozzá a GPS útvonalat, valamint a modern kor feltételeinek megfelelve a "természetjáró" applikációba is feltöltötte azt.

Kiadó: Magyar Vár Alapítvány