OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 22., hétfő 11:25

A Magyar Vár Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Kerékpáron és lóháton, avagy határon átnyúló "Kerékpározás és lovaglás" projekt sikere

    Végéhez ért a "Kerékpározás és lovaglás" ("Bike and Horse Riding", SKHU/1902/1.1/080) elnevezésű, a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás és a Magyar Vár Alapítvány közös határon átnyúló projektje, mely az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programon keresztül valósult meg (további információ a programról a projekt weboldalán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, összesen 3 586 594,48 euró értékben.

A projekt záró rendezvényére Pomázon a Magyar Vár Alapítvány székhelyén kerül sor, ahol rövid sajtó tájékozató után Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, kormányszóvivő és Herpai Sándor, a Magyar Vár Alapítvány alapítója ismertetik a projekt eredményeit és bemutatják a beszerzett eszközöket, felújított vendégistállót. A program a Magyar Lovasíjász Akadémia Sportegyesület lovas, ijász és lovasíjász bemutatójával zárul.

A projekt keretén belül a határ magyar oldalán a Magyar Vár Alapítvány a lovas- és a falusi turizmus fejlesztése érdekében feltérképezte és járhatóvá tette a Pomáz és Esztergom közötti 39 km hosszú lovas útszakaszt, kijelölte hozzá a GPS útvonalat, valamint a modern kor feltételeinek megfelelve a "természetjáró" applikációba is feltöltötte azt.

     Kiadó: Magyar Vár Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.