OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető


2024. április 21., vasárnap 11:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 21., vasárnap (OS) - A civil szervezetek szerint a DK EP-képviselői szavaztak a legzöldebben az Európai Parlamentben

    Öt jelentős, zöldügyekkel foglalkozó civil szervezet elemzést készített arról, hogy mely pártok képviselői szavaztak a legzöldebben az Európai Parlamentben, kik szolgálták leginkább a klímaválság elleni harcot. Az elemzést az Európai Madártani Szervezet, az Európai Éghajlatvédelmi Hálózat, az Európai Környezetvédelmi Iroda, az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség, valamint a WWF Európai Irodája végezte el az elmúlt 5 év szavazásai alapján a 30 legfontosabb környezetvédelmi, éghajlatvédelmi, illetve energiapolitikai jogszabállyal kapcsolatban.

Az elemzés szerint messze a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szavaztak a legzöldebben, magasan megelőzve minden más ellenzéki pártot, ahogy a legkevésbé zöld Fideszt is. A DK büszke arra, hogy már a szociáldemokrata-zöld szövetség létrehozása előtt is a zöldek hangja volt az Európai Parlamentben. A civilek elemzése is bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a klímaválság elleni küzdelemben, mert szociáldemokratákként is tudjuk, hogy vagy zöldek leszünk, vagy nem leszünk.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje

Rónai Sándor és Barabás Richárd sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.