2024. május 11. szombat

2024. április 21., vasárnap 11:02

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 21., vasárnap (OS) - Sikeresen zárult a zöld energiáról szóló online konzultáció

Az utóbbi időben több olyan program indult, amelyek támogatják a háztartások és a vállalkozások zöldenergia-tárolási kapacitásainak bővítését, hogy az azonnal igénybe nem vett zöldenergiát később is fel lehessen használni. Hiszen az energiára nemcsak a termelése pillanatában van szükség, hanem akkor is, amikor az időjárásfüggő megújulók nem termelnek.

A világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, amit újabb ipari forradalomnak is hívható. Magyarország időben lépett, jelenleg az élmezőnyben van Európában és világviszonylatban is a zöldenergia gyakorlatba való átültetésében, azonban ezt a pozíciót meg kell tartani. Fontos Magyarország energiaszuverenitásának növelése, ehhez kellenek a megújuló energiaforrások, a gázüzemű erőművek és az atomenergia is; az energiapolitikában az ellátásbiztonságot, az árakat és a fenntarthatóságot együtt kell kezelni.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ