OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető


2024. április 21., vasárnap 11:02

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 21., vasárnap (OS) - Sikeresen zárult a zöld energiáról szóló online konzultáció

    Az utóbbi időben több olyan program indult, amelyek támogatják a háztartások és a vállalkozások zöldenergia-tárolási kapacitásainak bővítését, hogy az azonnal igénybe nem vett zöldenergiát később is fel lehessen használni. Hiszen az energiára nemcsak a termelése pillanatában van szükség, hanem akkor is, amikor az időjárásfüggő megújulók nem termelnek.

A világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, amit újabb ipari forradalomnak is hívható. Magyarország időben lépett, jelenleg az élmezőnyben van Európában és világviszonylatban is a zöldenergia gyakorlatba való átültetésében, azonban ezt a pozíciót meg kell tartani. Fontos Magyarország energiaszuverenitásának növelése, ehhez kellenek a megújuló energiaforrások, a gázüzemű erőművek és az atomenergia is; az energiapolitikában az ellátásbiztonságot, az árakat és a fenntarthatóságot együtt kell kezelni.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.