OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető


2024. április 21., vasárnap 11:02

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 21., vasárnap (OS) - Sikeresen zárult a zöld energiáról szóló online konzultáció

    A zöld energia a magyar gazdaság jövője, ezért  a kormány elkötelezett a zöld energia használatának és tárolásának növelésében. A most záruló "Közös ügyünk a zöldenergia" elnevezésű online konzultáció célja is az volt, hogy erősítsük a zöldenergiáról szóló társadalmi párbeszédet. Soha ilyen sokan nem tudták még elmondani véleményüket erről a témáról, több mint 70 ezren töltötték ki a 13 kérdésből álló felmérést.  Minden válaszadónak köszönjük a véleményét, amelyet a zöld energiáról szóló döntéseknél figyelembe fogunk venni.

A kérdésről mondhatták el véleményüket, amelyek alapjaiban meghatározzák a hazai zöldenergia-politikát. Többek között ilyen a napelemek telepítésének kérdése, az elektromos közlekedés állami támogatása, a szabályozási rendszer, a megújuló energia népszerűsítése és a zöldenergia hazai közlekedésben betöltött szerepe. A kérdéssorral felmérhető, hogy a lakosság részéről hol a legnagyobb a zöldenergiára való átállás igénye és ennek megfelelően indulhatnak a jövőben különböző támogatási programok.  A zöldenergia megtermelése mellett rendkívül fontos annak eltárolása is.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.