OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 12. vasárnap
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 14:22

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Az otthon-felújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg

    Júniustól indul az Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A programban június 3-tól az MFB Pontokban keresztül lehet részt venni. Az Otthonfelújítási Program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg annak érdekében, hogy a lakosság részére a lehető legmegfelelőbb program készüljön. A szakmai és társadalmi egyezetés eredményeképp beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetőek lesznek.

A 2019-ben életre hívott Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT) tegnapi ülésén a lakáspiac szerepelői osztották meg tapasztalataikat és konstruktív javaslataikat egymással. Az év elején elstartolt CSOK Plusz eddigi eredményei nagyon bíztatóak, az ingatlanhitelek piacán is prognosztizálható a népszerűsége. Az építőipar képviselői üdvözölték a nemrég bejelentett, új Otthonfelújítási Programot, kiemelve a hazai építésgazdaság alapanyaggyártói, kereskedői és kivitelezői számára megrendelést jelentő hatását, együttesen támogatva a gazdaságélénkítést és lakásállomány megújulását.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.