OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 13., szombat 15:31

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 13., szombat (OS) - Az LMP támogatja a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének bérkövetelését! -

    Az LMP szerint felháborító, hogy a magasabb egyetemi fokozatokban kapható átlagfizetés alacsonyabb, mint a gyakornoki státuszban dolgozó pályakezdő tanárok bére a középfokú oktatásban. A felsőoktatási dolgozók bére továbbá hosszú évek óta inflálódik, ami már régen lerontotta a 2021-ben és a 2022-ben nyújtott béremelést is. Az LMP szerint a költségvetésben lenne pénz a közszféra béremelésére, de a kormány cserbenhagyta ezen munkavállalókat.

A kormány válasza a felsőoktatásban dolgozók részére elfogadhatatlan. Azt írják, hogy a kormány szeretné a felsőoktatási béreket is emelni, de türelmet kérnek és Brüsszel és háború. Eközben az ELTE-sek az egyetemi oktatás jövőjéért Facebook-csoportban a felsőoktatásban dolgozók folyamatosan töltik fel megalázó bérpapírjaikat. A kormány reagálása azért is rendkívül cinikus, mert amikor egy alulfizetett felsőoktatási oktató élelmet venne a családjának, akkor ő nem mondhatja azt a boltban, hogy elvinné az ételt, a fizetéshez pedig türelmet kér.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.