2024. május 1. szerda

2024. április 13., szombat 11:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 13., szombat (OS) - Dobrev Klára: Idén is elmarad a  nyugdíjprémium

A kormány bejelentette, hogy idén sem lesz nyugdíjprémium. A kormány, amely rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat, a kormány, amely telekomcéget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, kifordítja a zsebeit és széttárja a karjait, amikor szüleinkről és a nagyszüleinkről van szó. Orbán Viktor szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak az Európa-rekorder magyar drágulás éve után, és hogy egész Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra.

A június 9-i választások ezért is fontosak. Ha nem állítjuk meg Orbánt, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján. Drágulás, elértéktelenedő nyugdíjak és bérek, szétrohadó állami szolgáltatások. Ha június 9-én Orbán veszít, ki fogjuk harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon. Gondoskodni fogunk róla, hogy ha Orbán elveszíti a többséget, akkor veszítse el a hatalmat is, és ne tudja se a nyugdíjasokkal, se más, tisztességes magyar emberrel megfizettetni a másfél évtizede zajló lopás és jobboldali gazdaságpolitika árát. Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek, erre pedig most lehetőségünk lesz.

Dobrev Klára
Árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listavezetője

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció