OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 12., péntek 10:10

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz, így további 420 milliárd forintnyi hitellel támogatja az ágazatot

        A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött. A kormány határozata értelmében a Konstrukciók számára 2026-ig további 45 milliárd forintot biztosít.
     Az agrárium nemzetgazdasági és élelmiszer ellátásbiztonsági szempontból kiemelt, stratégiai ágazat, ezért a magyar kormány elkötelezett az agráriumot sújtó nehézségek leküzdésében, a magyar gazdák finanszírozási problémáinak megoldásában.
     A háború és Brüsszel elhibázott döntései következtében az agráriumban is válság alakult ki, több mint ezerszeresére emelkedett ukrán gabonaimport tönkretette az európai gazdák, termelők értékesítési lehetőségeit, ráadásul az elmúlt év történelmi mértékű aszálya az idei évben is a termelésmennyiség csökkenésével fenyeget.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.