OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 12., péntek 09:42

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Meg kell akadályozni a magyarok vendégmunkásokra cserélését a sopronkövesdi Autolivben

    Újabb 24 órás sztrájkot tartottak a Vasas Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére az Autoliv autóipari beszállító sopronkövesdi gyárában. Január óta húzódik már a bérvita, és eddig a cég nem mutatkozott konstruktívnak a párbeszédben, ezt többen is jelezték a Mi Hazánk Mozgalomnak.

Az Autoliv ajánlata 13 százalékról szól, ami figyelembe véve a jelenlegi gazdasági környezetet, nem kellő mértékű, ráadásul ezt sem akarják januárig visszamenőleg kifizetni. A Mi Hazánk határozottan szorgalmazza, hogy a gyár vezetése hallgassa meg érdemben a dolgozókat és a szakszervezetet, és olyan ajánlattal álljon elő, amelyet el tudnak fogadni és elegendő a tisztes megélhetéshez.

Van azonban egy másik eleme is az ügynek, amelyről mindenképpen beszélnünk kell még, ez pedig a vendégmunkások helyzete. Ugyanis magyarok mellett, akik még többségben vannak, dolgoznak vendégmunkások is a gyárban, ukránok és filippínók. Ők is részt akartak venni a sztrájkban, azonban úgy tudjuk, a jelenkori rabszolgakereskedők (munkaerő-kölcsönző cégek) ezt megtiltották nekik, de olyanról is tudunk, hogy a gyár vezetése kitoloncolással fenyegette meg őket arra az esetre, ha csatlakoznának a sztrájkhoz.

     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.