OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2024. április 9., kedd 17:09

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Nemzeti Rákellenes Nap - Április 10

    Hazánkban 1993 óta, ezen a napon az egészségügyi szervezetek a daganatos betegségekre, a kockázatcsökkentésre, a korai felismerésre, valamint a betegúton felmerülő döntéseknél az aktív betegrészvétel fontosságára hívják fel a figyelmet. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen azon dolgozik, hogy a társadalom minél többet tudjon a betegség kockázatairól, a szűrések és a diagnosztikai vizsgálatok fontosságáról.

Magyarországon évente 8-9 ezer új beteget diagnosztizálnak emlőrákkal. A korai felismerésnek óriási előnye van a betegség optimális kezelésében. Mindennél fontosabb, hogy a lehető legjobb lehetőségek álljanak rendelkezésre országos szinten. Az egyesület aktuális projektje, a mellrák betegutat felmérő kérdőív is egy fontos lépés ehhez.

Közel 1000 érintett és tünetmentes páciens vett rész idáig a kérdőíves felmérésben, ezzel segítve azt hogy megértsük, mik azok a pontok a felismerés, diagnosztizálás és a kezelés során, amiken javítani lehetne. Néhány gyors eredmény a felmérésből: Örömmel láttuk például, hogy a biopsziás mintavételt követően 2 héten belül megkapta a leletet a válaszadók közel 60%-a. A betegséggel kapcsolatos tájékoztatást és a kezelési tervet az érintettek jelentős része (80%) onkoteamen vagy onkológiai központban kapta meg.

A kérdőív elérhető az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen weboldalán.
kapcs: 36303718092

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.