OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2024. április 9., kedd 16:21

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OS) - Tompos Márton Tóth Verának: A pernek persze állunk elébe, de szerintem nem nekünk lesz kínos

    Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebook-oldalán reagált Tóth Verára a palkonyai kisbolt ügyével kapcsolatban.

A Momentum alelnöke azt írja: "A palkonyai kisbolt ügye nem Tóth Veráról vagy Pauli Zoltánról szól, még akkor sem, ha ők ezt személyes "lejárató kampánynak" veszik. Ez arról szól, hogy a Magyar Falu Program egy újabb központosító törekvés, amikor nem a falunak adják a támogatást, hogy "Tessék, ti tudjátok, hogy mire van leginkább szükségetek, (kisbolt, pékség, hentes, panzió stb.) használjátok okosan, fél év múlva jövünk ellenőrizni", hanem fentről eldönti valaki, hogy ez jó projekt, erre mehet 37 millió, az nem, oda nem adunk. Mi sem támasztja alá ezt jobban, mint az, hogy mennyi pénzt kapnak a falvak általában. Palkonya pl. 2022-ben 22 millió forintot kapott működési támogatásra, miközben a "kisbolt" 37 milliót nyitásra. Ezek az arányok elképesztőek és kiszolgáltatják a településeket. (...)
Ami pedig a céges kapcsolatot illeti: senki nem mondta, hogy az öné a cég. A férjéé. De a projektben nyakig benne van, amit mindenki láthat, hiszen a fotói ott vannak a Palkonyha honlapján szinte mindenhol."

Továbbá Tompos kiemelte, hogy tények alapján is egyértelmű, hogy a közpénzből megnyitott kisbolt a pályázati feltételeknek nem felel meg.

További részletek Tompos Márton, Facebook-bejegyzésében.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.