OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 26., kedd 16:26

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. március 26., kedd (OS) - Új Gyermek-Mentőorvosi Kocsit állít szolgálatba a Magyar Gyermekmentő Alapítvány. Magánszemélyek adó 1 százalékának felajánlásából, a Mondelez Europe Services GmbH Dörmi kampányából befolyó támogatásból és több cég adományából valósult meg a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) új Gyermek Mentőorvosi Kocsijának (Gyermek-MOK) beszerzése, melyet ünnepélyes keretek között adtak át.

    A Magyar Gyermekmentő Alapítvány -MGYA 18 évvel ezelőtt indította el az ország első Gyermek Mentőorvosi kocsiját (GyMOK), melyeket mára az OMSZ-tal együttműködésben üzemeltet az ország több pontján.
"Az Alapítvány támogatóinak segítségével egy új GyMOK vásárlása mellett döntött. Az autó beszerzése, átalakítása megtörtént, a mai nappal közös üzemeltetésre átadjuk az Országos Mentőszolgálatnak. Az új MOK,. a beteg azonnali ellátásához a legmodernebb, mobil diagnosztikai eszközök is rendelkezésre állnak ebben az autóban, amelyek folyamatos töltése is biztosított. Az átalakított mentőautó kiegészítőkkel 45 millió forintba került. Finanszírozását elsősorban a személyi jövedelemadók 1 százalékos felajánlásaiból befolyt összegekből fedeztük. 12 millió forintot a Mondelez Dörmi kampányának, kétmillió forintot a Demján Sándor Alapítványnak, valamint további cégek és magánemberek adományainak köszönhetünk." - mondta el dr. Gesztes Éva a MGYA elnöke.
Az Alapítvány az új mentőorvosi kocsihoz több eszközfelajánlást is kapott magánemberektől, cégektől, egyéni kluboktól, akiknek ezúton is köszöni a segítséget.
     Kiadó: Magyar Gyermekmentő Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.