OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2024. március 23., szombat 17:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 23., szombat (OS) - Az MSZP kongresszusa döntött, hivatalosan is Tüttő Kata a párt EP-listavezetője

    Az MSZP legfelső szintű képviseleti és döntéshozó szerve, a Kongresszus megtartotta szombati ülését az Európa Hajón.
A Kongresszus döntése alapján Tüttő Kata hivatalosan is az MSZP EP-listavezetőjévé vált, továbbá elfogadták a párt közeledő választásokra vonatkozó kampányprogramját is. Az Európa Hajón megtartott esemény egyben az MSZP kampányának nyitórendezvénye is volt.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszédében kiemelte, hogy az EP választás tétje az, sikerül-e visszaszorítani a szélsőjobboldali erőket itthon és Európában. Nem szabad hagyni, hogy a szélsőséges pártok leépítsék a jóléti, szociális Európát. Nincs szükség autokratákra, demokratikus körülmények között is képes az ország boldogulni. Egy autoriter jobboldali rendszert pedig csak baloldalról lehet leváltani.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy az MSZP kimaradt az ellenzéki testvérháborúból, a béke és a stabilitás szigete maradt az ellenzéki oldalon, a közös indulás érdekében pedig több mint 100 ezer ajánlást gyűjtött össze. Az MSZP kiváló jelöltekkel és programmal rendelkezik, nem üres Orbánozással járja a vidéket, hanem a hétköznapi emberek gondjaira keresi a megoldást. A felmerülő problémákra pedig patrióta, baloldali válaszokat kell adni.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.