OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 22., péntek 19:35

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - Negyedik társadalmi konzultáció a 2024-es magyar EU-elnökség fókuszpontjairól: demográfiai kihívások

    2024. július 1. és december 31. között Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete rendezvénysorozatot indított annak érdekében, hogy tájékoztassa a civil szervezeteket, egyetemeket és egyéb érdekelt partnereket a magyar EU-elnökség céljairól, és széles körű párbeszédre adjon lehetőséget az elnökség fókuszpontjairól.

Az első társadalmi konzultációra 2023. szeptember 22-én került sor. Akkor Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter és Kovács Zoltán kormánybiztos adott tájékoztatást a spanyol-belga-magyar trió elnökség prioritásairól, valamint a magyar EU-elnökségi felkészülésről. A sorozat további rendezvényei a magyar EU-elnökség kiemelt fókuszpontjaihoz illeszkednek. A 2023. november 24-én rendezvény témája az EU bővítési folyamata volt, január 26-án a versenyképesség erősítéséről szólt a konzultáció, ma pedig a demográfiai kihívásokról.  

     Kiadó: Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.