2024. május 20. hétfő

2024. február 1., csütörtök 09:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. február 1., csütörtök (OS) - Molnár Zsolt: Legyenek adómentesek a sírmegváltási díjak!

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordul Varga Mihály pénzügyminiszterhez annak érdekében, hogy kiderüljön, a miniszter támogatja-e az MSZP pártigazgatója által benyújtott törvényjavaslatot, amelyben a temetkezéssel kapcsolatos gyakorlat újragondolását javasolja. A rászoruló családok temetkezéssel kapcsolatos anyagi terheit csökkenteni kellene a járási hivatalokon keresztül történő támogatással, továbbá a javaslat tartalmazza a hozzátartozók időbeli értesítését is, hogy a sírhely fölött rendelkezők ne egy papírfecniről értesüljenek arról, hogy újra meg kell váltani a sírhelyet. A törvényjavaslat tartalmazza a sírhelyek megváltásának, illetve újraváltásának tárgyi ÁFA-mentessé tételét is.

Elfogadhatatlan, hogy amikor egy család elveszíti a szerettét, hozzátartozóját, akkor a súlyos lelki és anyagi terhek mellett még ÁFÁ-t is kell fizetnie a magyar államnak.

Molnár Zsolt írásbeli kérdésében arra keresi a választ, hogy a pénzügyminiszter támogatja-e a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét, amennyiben pedig az Országgyűlés ezt elutasítja, akkor kezdeményezi-e az ÁFA-törvény módosítását annak érdekében, hogy a magyar állampolgároknak ne kelljen adót fizetnie azért, hogy a szeretteik, hozzátartozóik örök nyugalomra leljenek.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója

Kiadó: MSZP Országos Központ