OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. február 1., csütörtök 09:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. február 1., csütörtök (OS) - Molnár Zsolt: Legyenek adómentesek a sírmegváltási díjak!

    Molnár Zsolt országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordul Varga Mihály pénzügyminiszterhez annak érdekében, hogy kiderüljön, a miniszter támogatja-e az MSZP pártigazgatója által benyújtott törvényjavaslatot, amelyben a temetkezéssel kapcsolatos gyakorlat újragondolását javasolja. A rászoruló családok temetkezéssel kapcsolatos anyagi terheit csökkenteni kellene a járási hivatalokon keresztül történő támogatással, továbbá a javaslat tartalmazza a hozzátartozók időbeli értesítését is, hogy a sírhely fölött rendelkezők ne egy papírfecniről értesüljenek arról, hogy újra meg kell váltani a sírhelyet. A törvényjavaslat tartalmazza a sírhelyek megváltásának, illetve újraváltásának tárgyi ÁFA-mentessé tételét is.

Elfogadhatatlan, hogy amikor egy család elveszíti a szerettét, hozzátartozóját, akkor a súlyos lelki és anyagi terhek mellett még ÁFÁ-t is kell fizetnie a magyar államnak.

Molnár Zsolt írásbeli kérdésében arra keresi a választ, hogy a pénzügyminiszter támogatja-e a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét, amennyiben pedig az Országgyűlés ezt elutasítja, akkor kezdeményezi-e az ÁFA-törvény módosítását annak érdekében, hogy a magyar állampolgároknak ne kelljen adót fizetnie azért, hogy a szeretteik, hozzátartozóik örök nyugalomra leljenek.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.