OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. január 31., szerda 17:24

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 31., szerda (OS) - A kormány javaslata szerint az NMHH ellenőrizné az online dezinformációt – Donáth Anna az Európai Bizottsághoz fordul

    Február 17-től életbe lép a digitális szolgáltatásokról szóló európai jogszabály. A megfogalmazott elvárásokat a magyar kormány a NMHH-n keresztül ellenőrizné.

Donáth az ügyben az Európai Bizottsághoz fordult. A Donáth és Zöldek frakciójához tartozó Gwendoline Delbos-Corfield által szerzett levél arra kéri a Bizottságot: követeljék meg a magyar kormánytól, hogy az uniós jogszabályok betartását egy valóban független hatóság ellenőrizze.

Donáth úgy fogalmaz:
"Fideszes propagandisták ellenőriznék a fideszes propagandistákat, hogy hazudnak és gyűlölködnek-e az online térben. Lényegében ez szerepel a kormány javaslatában, amely a saját embereivel feltöltött NMHH-ra bízná, hogy ellenőrizzék a gyűlöletbeszéddel, dezinformációval és egyéb online veszélyekkel kapcsolatos új uniós előírások betartását.
Február 17-től ugyanis új európai szabályozást léptetünk életbe, mely szigorú elvárásokat támaszt az internetes óriásplatformokkal szemben. A cél, hogy biztonságosabbá tegyük ezeket az online tereket az európai felhasználók számára. Az új uniós szabályozás kötelezi az óriásplatformokat, hogy az eddiginél erősebben lépjenek fel többek között a gyűlöletbeszéddel, a dezinformációval, a felhasználók átverésével szemben."
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.