OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. január 31., szerda 17:03

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 31., szerda (OS) - BM: Hétfőn érkezik az emelt bér a tanároknak a tankerületi iskolákban

    Az állami fenntartású iskolákban a tanárok, a tanítók, az óvodapedagógusok és a gyógypedagógusok 2024. február 5-én, hétfőn megkapják az átlagosan 32,2%-kal megemelt fizetésüket - tájékoztatta Maruzsa Zoltán 2024. január 31-én a pedagógus szakszervezeteket. A nem állami - egyházi, önkormányzati - fenntartású iskolákban és óvodákban a munkáltatók feladata utalni az emelt béreket, a fedezetet a kormány számukra is biztosítja.
A munkáltatók 2024. január 30-ig mintegy 140 000 kinevezési okiratot módosítottak, a hét hátralévő részében megtörténik a bérszámfejtés, majd indulhatnak a kifizetések. Az állami fenntartású iskolák tanárainak a tankerületek legkésőbb a hétfői napon már az emelt illetményeket utalják ki. A nem állami intézményfenntartók szintén 2024. február 5-én kapják meg az állami támogatást a béremeléshez, melyből a kifizetéseket akár aznap teljesíthetik.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.