2024. május 20. hétfő

2024. január 31., szerda 17:03

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 31., szerda (OS) - BM: Hétfőn érkezik az emelt bér a tanároknak a tankerületi iskolákban

Az állami fenntartású iskolákban a tanárok, a tanítók, az óvodapedagógusok és a gyógypedagógusok 2024. február 5-én, hétfőn megkapják az átlagosan 32,2%-kal megemelt fizetésüket - tájékoztatta Maruzsa Zoltán 2024. január 31-én a pedagógus szakszervezeteket. A nem állami - egyházi, önkormányzati - fenntartású iskolákban és óvodákban a munkáltatók feladata utalni az emelt béreket, a fedezetet a kormány számukra is biztosítja.
A munkáltatók 2024. január 30-ig mintegy 140 000 kinevezési okiratot módosítottak, a hét hátralévő részében megtörténik a bérszámfejtés, majd indulhatnak a kifizetések. Az állami fenntartású iskolák tanárainak a tankerületek legkésőbb a hétfői napon már az emelt illetményeket utalják ki. A nem állami intézményfenntartók szintén 2024. február 5-én kapják meg az állami támogatást a béremeléshez, melyből a kifizetéseket akár aznap teljesíthetik.

Kiadó: Belügyminisztérium