OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2024. január 19., péntek 13:21

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 19., péntek (OS) -

        A kereskedelmi bankoknál, a lízingcégeknél, vagy közvetlenül az EXIM Magyarországnál alig néhány nap alatt 88 darab új hitelkérelmet nyújtottak be a vállalatok, mintegy 122 milliárd forint értékben. A fokozott aktivitás rámutat, hogy a hazai gazdaság forrásigénye továbbra is magas, így a Hitelprogram érdemben járul hozzá a növekedés helyreállításához, új beruházások és fenntarthatósági-, energiahatékonysági célú fejlesztések megvalósításához.
     A Kormány célja, hogy a Hitelprogramon keresztül segítse a hazai gazdaság növekedésében kulcsszerepet játszó iparágakban tevékenykedő vállalatok megerősödését. A Hitelprogram forrásai, a nemzetgazdasági szempontokat szem előtt tartva, a termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó beruházásokra, a magyar vállalatok külföldi kifektetéseire, továbbá logisztikai, szállítmányozási és termelőeszközök finanszírozására használható fel.
     A Kormány célja, hogy az infláció visszaszorítását követően 2024-ben helyreállítsa a gazdasági növekedést. Ennek érdekében a bizalom erősítésével és az óvatossági motívum fokozatos oldásával helyre kell állítani a fogyasztást, tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást, valamint 25 százalék felett kell tartani a beruházások szintjét. A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram is ez utóbbi cél eléréséhez járul hozzá. A 2023-ban elindított Hitelprogram tavalyi, 1000 milliárd forintos keretét a vállalkozások teljes egészében lekötötték, a folyósított  összeg pedig megközelíti a 800 milliárd forintot.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.