OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2024. január 19., péntek 12:37

A LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2024. január 19., péntek (OS) - Az LMP felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy vonja vissza a BKK járatritkításait -

    Az LMP-Magyarország Zöld Pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy Karácsony Gergely a home office-ra hivatkozva, a kerületi polgármestereket megkerülve ritkította 43 buszjárat, 4 villamosjárat és 6 trolijárat menetrendjét.

Egy magát zöldnek valló polgármester nem teheti meg, hogy a külső kerületekből ingázó és tudatosan tömegközlekedő budapestieket előzetes tájékoztatás nélkül, a kerületi vezetőséggel való egyeztetés megkerülésével, mondvacsinált okokra hivatkozva hosszabb menetidőre kényszeríti. A bejelentett járatok közül több 40-50 perces menetidővel jár, mely eleve nagyon hosszú idő a munkába járáshoz, és félő, hogy a ritkításoknak köszönhetően többen elfordulnak a klímabarát közösségi közlekedéstől és helyette az autózást kényszerülnek választani.

Elvárjuk a főpolgármestertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a járatritkítást és hívjon össze egy egyeztetést az érintett városrészek vezetőivel.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.