2024. május 5. vasárnap

2024. január 14., vasárnap 09:26

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 14., vasárnap (OS) - Tavaly 12,7 millió ügyfél 13,3 millió ügyét intézték a kormányablakok Magyarországon, és tovább nőtt az ügyfél-elégedettség. 2023-ban négy új kormányablak nyílt, már lehet távolról sorszámot húzni a Kormányablak mobilalkalmazásban, valamint hatékonyabban segítik a vak, gyengénlátó, siket és nagyothalló személyek akadálymentes kiszolgálását. A fejlesztések az idén is folytatódnak, egyebek mellett három új helyszínnel és két kormányablak-busszal bővül a kormányzati ügyfélszolgálatok hálózata.

Tavaly Battonyán, Eleken, Fertődön és Újszászon nyílt kormányablak, így a lakosság több mint kétharmada él olyan településen, ahol működik kormányzati ügyfélszolgálat. A kormányablak-buszokban az ország többi településén élők is tudnak lakóhelyükön ügyet intézni: a 25 járműből álló flotta tavaly 5629 alkalommal látogatott el a kisebb településekre, és közel 50 ezren intézhették helyben ügyeiket.

2024-ben tovább folytatódik a több mint háromszáz helyszínen elérhető kormányablak-rendszer fejlesztése, így Dunaharasztiban, Turán és Túrkevén kormányablak nyílik, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében és Zala vármegyében pedig egy-egy újabb kormányablak-busz áll szolgálatba.

Kiadó: Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium