OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 12., péntek 14:46

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. január 12., péntek (OS) - Gelencsér Ferenc: a kormány már a honvédelm tantárgyra sem talál oktatót

    Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebook-oldalán tett közzé egy dokumentumot, amelyben honvédelmi tantárgyra keresnek oktatókat. Gelencsér szerint ott tart a magyar oktatás, hogy a kormány a saját maga által bevezetett tantárgyra sem talál elegendő tanárt.

"A hozzánk eljutott információk alapján jelenleg is nagy erővel toborozzák a 2024-25-ös tanévre a honvédelem tantárgy oktatóit, akár önkéntes tartalékos katonai jogviszonyban álló tisztek és altisztek is jelentkezhetnek, ha legalább 3 éves szolgálati viszonnyal és érettségivel, valamint katonai szakképzettséggel bírnak. Az eredeti tervek szerint az idei tanévben már 120 iskolában vette volna kezdetét a tantárgy tanítása, azonban 2023 őszére világossá vált, hogy mindössze alig hat intézményben kezdődik meg a próbaoktatás" – írja bejegyzésében a Momentum politikusa és hozzáteszi, hogy ez mutatja a kormány alkalmatlanságát és az előre gondolkodás teljes hiányát.

"Nincs ma már ok ugyanis, amiért a fiatalok úgy érzik, hogy érdemes hazánkban ezt a szakmát választaniuk. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ráadásul a következő öt évben további 22 ezerrel csökkenhet a főállású tanárok száma. A valódi béremelés, a valódi megbecsülés továbbra is csak várat magára" – zárja Gelencsér.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.