OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 9., kedd 14:48

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2024. január 9., kedd (OS) - Továbbfejlesztett eszközpark, megújult vármegyei főügyeletek és egy modern oktatóterem szolgálja a katasztrófavédelem beavatkozó és döntéshozó állományát. Mindez a katasztrófavédelem KEHOP-1.6.0-15-2022-00029 azonosító számú, "Hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok műveletirányítási tevékenységének hatékonyságnövelése" elnevezésű projektje keretében, a Széchenyi 2020 program égisze alatt, az Európai Unió bruttó 1 milliárd 125 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából valósult meg a Magyar Állam társfinanszírozásával.

    A projektnek köszönhetően az ügyeleti szakterület korszerű, a kor kihívásainak megfelelő informatikai környezetben végezheti irányítói munkáját. Az új informatikai és távközlési eszközpark segítségével az összetett riasztási és döntéstámogatási rendszer kiszolgálói sebessége nőtt, valamennyi szükséges információ gyorsabban elérhető.

Megújult az informatikai rendszer használatához szükséges tudást biztosító oktatókörnyezet is. A műveletek irányítására és operatív törzs működtetésére is alkalmas, egyúttal oktatóteremként is használható új, korszerű információs bázis Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban létesült.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.