OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 9., kedd 13:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 9., kedd (OS) - Beismerte Orbán minisztere, hogy törvénytelenül hoztak be Magyarországra 40 ezerrel több EU-n kívüli vendégmunkást

    Átverésnek bizonyult az Orbán-kormány újévkor hatályba lépett vendégmunkás-törvénye. Czomba Sándor államtitkár egy interjúban ismerte be, hogy már 120 ezer EU-n kívüli vendégmunkást hoztak be Magyarországra, miközben a törvény az előző évi üres állások számában maximalizálja a vendégmunkások számát. Azonban a KSH adatai szerint közel 80 ezer üres hazai álláshely volt 2023 harmadik negyedévében. Vagyis Orbánék már most 40 ezerrel több vendégmunkást telepítettek be törvénytelenül, hogy a milliárdos elitnek, a gazdag nagyvállalatoknak dolgozzanak.

Az Árnyékkormány szerint azonnal meg kell tiltani az EU-n kívüli vendégmunkások törvénytelen behozatalát Magyarországra, ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Alulfizetett vendégmunka helyett jólfizetett magyar munkaerőt, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk! Ezért az Árnyékkormány tagjaként, országgyűlési képviselőként írásbeli kérdéssel fordulok az Orbán-kormányhoz, hogy a magyar dolgozók végre válaszokat kapjanak a következő kérdésekre: Hány EU-n kívüli vendégmunkást akarnak még idén Magyarországra hozni? Miért nem jólfizetett, magyar dolgozókkal töltik fel az üres álláshelyeket alulfizetett vendégmunkások helyett?

Varga Ferenc
Bér- és munkaügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.