OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2023. december 31., vasárnap 15:18

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2023. december 31., vasárnap (OS) - Támogatjuk a Volánbusz dolgozók januári sztrájkját!

    Az Európai Baloldal szolidáris a Volánbusz sztrájkoló dolgozóival.

Az energiaválság, a megélhetési válság és a klímaválság hármasa súlyos csapást jelent a hazai dolgozókra és szegényekre. A jobboldali kormány elhibázott politikája pedig Európa egyik legsúlyosabb inflációját és áremelkedéseit hozta.

Fontos szem előtt tartani, hogy az infláció miatt a béremelések nem életszínvonal emelkedést jelentenek, hanem lépéstartást a forint elértéktelenedésével és az áremelkedésekkel.

Persze megértjük Lázár Jánost is, aki szerint az eddigi sztrájk "felelőtlen" volt, bár tudomásunk szerint a batidai vadászkastélyhoz nem Volán járatok, hanem Mercedes Benz X-osztályos terepjárók járnak.

Az Európai Baloldal szerint a 25%-os béremelési követelés nem irreális és eltúlzott, ennyi jár, és nem csak a volánosoknak, de mindenkinek, akit érint az infláció és áremelkedések miatti életszínvonalesés.

2024 egyik legfőbb feladata a dolgozó osztályok számára, hogy visszaszerezzék a teljes sztrájkjogot, amelyet a munkásellenes kormányzat jelentősen megnyirbált.

Ahogy az argentin szélsőjobb, a hazai fasisztoid rezsim is mindent meg fog tenni a szegénység és igazságtalanságok ellen tiltakozók kriminalizálásáért és jogfosztásáért.

Mi pedig visszavágunk!

Európai Baloldal
Sajtóiroda

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.