OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2023. december 31., vasárnap 14:35

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. december 31., vasárnap (OS) - Ez nem vicc, a BKK-bérletekkel az agglomerációban emberek járnak dolgozni -

    Korábban szivárgott ki a hír, miszerint az Építési és Közlekedési Minisztérium tervei szerint januártól már nem lesznek érvényesek a BKK-bérletek az agglomerációs tömegközlekedési eszközökre. Ezt követően pénteken  a BKK bejelentette, hogy megegyeztek a MÁV-val, az év utolsó napján azonban kiderült, hogy a valóság mégsem ez.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felszólítja mind Lázár Jánost, mind Karácsony Gergelyt, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet, ne szórakozzanak tovább az emberekkel. Az egységes bérlet ugyanis a munkába- és iskolábajárást könnyítette meg, csökkentette az amúgy is túlterhelt főváros autósforgalmát. Az LMP elvárja a kormánytól, hogy a szükséges forrásokat továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa, ugyanis ez nem jelent valódi költségvetési terhet. Számtalan példát hozhatnánk a kormány felesleges presztízsberuházásaira, melyek valódi költségvetési terhek.

A tömegközlekedést és a kedvezményes bérletet egy felelős kormánynak és főpolgármesternek kötelessége támogatni, és nem egy kicsinyes bosszúhadjárat eszközeként a lakosságot büntetni, álszent hazugságokba rejtve.

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.