2024. május 1. szerda

2023. december 31., vasárnap 14:35

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. december 31., vasárnap (OS) - Ez nem vicc, a BKK-bérletekkel az agglomerációban emberek járnak dolgozni -

Korábban szivárgott ki a hír, miszerint az Építési és Közlekedési Minisztérium tervei szerint januártól már nem lesznek érvényesek a BKK-bérletek az agglomerációs tömegközlekedési eszközökre. Ezt követően pénteken  a BKK bejelentette, hogy megegyeztek a MÁV-val, az év utolsó napján azonban kiderült, hogy a valóság mégsem ez.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felszólítja mind Lázár Jánost, mind Karácsony Gergelyt, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet, ne szórakozzanak tovább az emberekkel. Az egységes bérlet ugyanis a munkába- és iskolábajárást könnyítette meg, csökkentette az amúgy is túlterhelt főváros autósforgalmát. Az LMP elvárja a kormánytól, hogy a szükséges forrásokat továbbra is zökkenőmentesen biztosítsa, ugyanis ez nem jelent valódi költségvetési terhet. Számtalan példát hozhatnánk a kormány felesleges presztízsberuházásaira, melyek valódi költségvetési terhek.

A tömegközlekedést és a kedvezményes bérletet egy felelős kormánynak és főpolgármesternek kötelessége támogatni, és nem egy kicsinyes bosszúhadjárat eszközeként a lakosságot büntetni, álszent hazugságokba rejtve.

LMP Sajtó

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja