OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2023. december 31., vasárnap 12:23

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2023. december 31., vasárnap (OS) - A jobboldal csődje a holnapi benzináremelkedés

    A kapitalizmus globálisan képtelen kezelni az általa okozott energiaválságot, amelynek egyenes következménye lett az azt jobban súlyosbító ukrajnai háború.

Hazánkban a Fidesz-rezsim nem csak képtelen kezelni az elszabadult árakat, de súlyosbítja a folyamatot, például a napelemek korlátozásával, amely egy személyben enyhítő faktora a megélhetési, az energia- és a klímaválságnak.

A jobboldali médiában egyelőre nem hír a 41,3 forintos benzináremelkedés, a jövőben pedig előreláthatóan megint Brüsszel lesz a hibás. És bár a jövedéki adó emelése EU-s irányelvet követ (a jobboldal által uralt EU-ból), a súlyos terhet még mindig a világrekord 27%-os áfa és nem mellesleg az olajipari vállalatok súlyos mohósága jelenti, amelyek nem kis profitot zsebelnek be (válságok alatt is!) a kisemberek kárára.

Ez megint nem más, mint a szegények kizsákmányolása újabb neoliberális megszorításokkal.

Közben a kormányzat sem önkéntes spórolásra, sem tömegközlekedésre nem ösztönöz, hanem vasúti szárnyvonalakat zár be, és hagyja, hogy tovább romoljon az állami tömegközlekedési szektor.

Megnyugtató, hogy Mészáros Lőrinc jachtja ennek ellenére gondtalanul üzemelhet tovább a "tisztességesen" megkeresett forintokból.

A dilettáns fideszes elit ezekhez a szakpolitikai kérdésekhez nem ért, csak a hatalommegtartási praktikákban professzionális, de a történelem már bebizonyította, hogy az ilyen rezsimek csak ideig-óráig foltozhatók.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.