OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2023. december 30., szombat 16:38

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2023. december 30., szombat (OS) - Felháborító arcátlanság a Fidesz-rezsim részéről, hogy a "baloldalra" fogják a tanári fizetésemelés késését.

        Ezzel a hatalom azt állítja, hogy

1, nem volt pénz a béremelésekre,

2, az EU-nak kell ezt finanszíroznia,

3, a háziellenzékük baloldali.

     Mészáros Lőrinc jachtja, a NER politikusok luxusélete, a rezsicsökkentett energiával fűtött házi medencék, a gombamód szaporodó stadionok, az oligarcháknak juttatott összegek és a jobboldali gyűlölet propagandagépezetének ezermilliárdjai mind azt jelzik, hogy van befolyt pénz a kormány neoliberális megszorításaiból, a rekordmértékű áfából, a rendszerhasználti díjból, a benzinadókból és a kizsákmányolt munkások verejtékéből.
     A kormány antidemokratikus és diktatórikus visszaélései miatt visszatartott EU-s pénzek csak ürügyként szolgálnak a tanárok jogos béremelésének visszatartására.
     Nem mellesleg az EU csődje is, hogy kenőpénzt fizet Orbánnak az ukrán EU-csatlakozásban való tartózkodásért.
     Sajnálatos módon nem csak a Fideszt kell kiszorítani a jövő évi EP választáson, hanem a rezsimjét eltűrő álbaloldali képviselőket is.
     A választásoknál sokkal fontosabb azonban a mindennapi szervezett harc a fasisztoid rezsim ellen, amely katasztrófába vezette az országot.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.