2024. május 1. szerda

2023. december 30., szombat 14:16

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. december 30., szombat (OS) - Mintegy 4 ezer katona lépett be a Magyar Honvédségbe 2023-ban

A négyezres számban minden szolgálatvállalási jogviszony benne van: a tartalékos, a szerződéses katonák és az altiszt- és a tisztképzést megkezdők is. A toborzási sikerek közé tartozik, hogy idén több mint 200 fiatal kezdte meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudomány és Honvédtisztképző Karának katonai szakjaira – mondta el a honvédelmi miniszter.
     Hozzátette, az "Embert a vasra!" toborzókampány folytatódik, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró lövegek leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium, amely felhívásra már 149-en jelentkeztek. Ennek kapcsán kiemelte, e szép feladat megfelelő illetménnyel párosul: bruttó 737 ezer forint belépő illetménnyel számolhat minden, szolgálatra alkalmasnak bizonyuló katona, aki a február 12-ei bevonulásra jelentkezik a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár tüzérosztályába.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium