OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2023. december 30., szombat 12:46

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2023. december 30., szombat (OS) - Szolidaritás és összefogás!

        Az Európai Baloldal igazságtalannak és megalázónak tartja a belügyminisztérium által tett bejelentést a pedagógusok béremeléséről.
     Orbán Viktor személyesen ígérte meg, hogy a pedagógusok 33,2%-os béremelést kapnak, és ezt már a februári fizetésben tapasztalni fogják. Ezzel szemben most kiderült, hogy a pedagógusok egy szűk kisebbsége kaphatja meg ezt az emelést, míg az életüket a gyermekeknek áldozók nagy többsége legfeljebb az infláció mértékét elérő béremelésre számíthat, de nem elhanyagolható azok aránya, akik még ezt sem fogják elérni.
     Az Európai Baloldal szolidaritását fejezi ki a sokadszorra is becsapott pedagógusoknak és minden oktatásban dolgozónak. Tisztában vagyunk a helyzetükkel, tudjuk, hogy a politikai vezetők eddig is csak saját pecsenyéjüket sütögették a tiltakozások által keltett közfigyelemben.
     Nyilvánvaló, hogy a pedagógusok nem harcolhatják ki a nekik jogosan járó tisztességes béreket, ha nincs mellettük az egész társadalom szolidaritása, ahogy a munkás és alkalmazott bére sem több, mint amit maga kicsikart.
     Van elég pénz a béremelésre, de ki kell harcolni, hogy azt ne az oligarchák gazdagodását segítő intézkedésekre fordítsák.
     Az Európai Baloldal szolidaritási akcióra szólít fel minden szakszervezetet, függetlenül a vezetők taktikázásától. Ha sikerül összefogni, a jogos jussunkat kicsikarni, az reményt adhat minden munkásnak, alkalmazottnak, alulfizetett és kizsákmányolt embernek a valódi változásra.

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.