OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2023. december 22., péntek 12:31

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) a békét tartja az egyik legnagyobb értéknek.

    A legnagyobb érték maga az élet. Nem véletlenül fogadta civilizációnk elsőszámú parancsolatnak a "Ne ölj!"-t. Csak éppenséggel még soha nem tartotta be. A rémisztő igazság az, hogy nem nehéz az emberek nagy részéből gyilkost, akár tömeggyilkost csinálni. Naponta kapunk hírt egy-egy esetről, amely felkelti a médiák figyelmét.  Tegnap Prágából érkezett egy borzalmas hír. Háborúban pedig a gyilkolás munkaköri kötelessége minden katonának.

    A háború átok a népekre és áldás a hatalom és tőke nagy részére. Ezért ez utóbbiak ezer mechanizmust és technológiát fejlesztenek a permanens háborúskodás és háborús készülődés számára. Igazi – amúgy olcsó – művészet lett ellentétek, feszültségek, konfliktusok szítása, provokációk szervezése.

    Ezzel szemben a népek – és a békés szándékú hatalom és tőke – eszközei szegényesek, de még azokat is módszeresen ellehetetlenítik, mint például a 19. és 20. században megizmosodott békemozgalom. A nemzetközi jog is erőtlen gumiszabályok, amelyek egy háborút sem előztek meg. Közben a kreatív emberek lehetőségeik határtalanok lennének, ha képesek lesznek összefogni a háború ellen.

    Íme, egy példa: lehetne jogi elvárás, hogy fegyveres konfliktus keveredett országok egy héten belül – akár egyoldalúan – tűzszünetet hirdessenek, békés tárgyalásokat kezdeményezve. Ha erre valamelyi fél nem hajlandó, akkor tilos legyen neki fegyvert szállítani.

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.