2024. április 29. hétfő

2023. december 8., péntek 15:17

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 8., péntek (OS) - Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című kiemelt uniós projekt zárásáról

Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című kiemelt uniós projekt 2017. január 1-jén indult a Klebelsberg Központ (konzorciumvezető) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumi partner) közös megvalósításában, mindösszesen 48,249 milliárd, vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával. A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a konvergencia-régió tankerületi fenntartású köznevelési intézményeinek 2 980 feladatellátási helyén épült ki a DiákHáló menedzselt Wi-Fi hálózat. Emellett 45 630 notebookot osztottunk ki pedagógusok, intézményvezetők és helyetteseik körében, valamint további 86 943 IKT-eszköz jutott el a projektben részt vevő iskolákba. A projekt átfogó célja a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakítás volt, annak érdekében, hogy az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételt elősegítsük a digitális kompetenciák elsajátításának támogatásával. Ennek érdekében korszerű informatikai infrastruktúrát és eszközparkot, valamint vezeték nélküli hálózatokat (DiákHáló) alakítottunk ki a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények számára.

Kiadó: Klebelsberg Központ