OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. december 8., péntek 15:17

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 8., péntek (OS) - Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című kiemelt uniós projekt zárásáról

    Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című kiemelt uniós projekt 2017. január 1-jén indult a Klebelsberg Központ (konzorciumvezető) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (konzorciumi partner) közös megvalósításában, mindösszesen 48,249 milliárd, vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával. A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projektben a konvergencia-régió tankerületi fenntartású köznevelési intézményeinek 2 980 feladatellátási helyén épült ki a DiákHáló menedzselt Wi-Fi hálózat. Emellett 45 630 notebookot osztottunk ki pedagógusok, intézményvezetők és helyetteseik körében, valamint további 86 943 IKT-eszköz jutott el a projektben részt vevő iskolákba. A projekt átfogó célja a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakítás volt, annak érdekében, hogy az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételt elősegítsük a digitális kompetenciák elsajátításának támogatásával. Ennek érdekében korszerű informatikai infrastruktúrát és eszközparkot, valamint vezeték nélküli hálózatokat (DiákHáló) alakítottunk ki a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények számára.
    
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.