OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. december 7., csütörtök 17:20

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2023. december 7., csütörtök (OS) - A belügyminiszter 2023. december 7-ére összehívta az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülését.

    Az ÖNET ülésén jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.
A miniszterek tájékoztatták az ÖNET tagjait, hogy a 2024. január 1-jétől az önkormányzati terület a Belügyminisztériumból átkerül a létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumba.
Az államigazgatás, az önkormányzatok, a területfejlesztés és az uniós források egy szaktárcához tartozik majd, így teljeskörű lehetőség lesz arra, hogy összehangolják Magyarország fejlesztéspolitikáját.
Ehhez a munkához partnerségre van szükség, ezt a partnerséget ajánlja és kéri is a létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium az önkormányzatoktól.
A jelenlévőket tájékoztatták a területfejlesztés aktuális kérdéseiről, valamint egyeztettek az önkormányzatokat érintő pénzügyi kérdésekről is.
Az ÖNET ülésen olyan témát is megtárgyaltak, amelyet az önkormányzati érdekszövetségek javaslatára vettek napirendre, hogy folyamatos legyen a konzultáció és a szakmai alapú párbeszéd az önkormányzati érdekszövetségek és a kormány között.
Az ülésen a tárcák képviselői részletesen tájékoztatták a résztvevőket a 2024. évi központi költségvetés önkormányzatokat érintő végrehajtási részeiről, amelyhez kérdések, javaslatok, felvetések hangzottak el.
A kormány - ahogy eddig is - nyitott az önkormányzati érdekszövetségek felvetéseire, javaslataira.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.