OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2023. február 3., péntek 12:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Árnyékkormány: Azonnal le kell állítani az akkugyár építését! - Konkrét javaslatokat dolgoztunk ki, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló botrány

    Az elmúlt hetekben a híradások az akkumulátorgyárakat érintő botrányoktól voltak hangosak, hiszen sem Nyíregyházán, sem Gödön, sem Iváncsán, sem Debrecenben nem kérdezték meg a lakosokat, a fejük felett döntöttek az életüket meghatározó kérdésben. Az Árnyékkormány szerint nem lenne szabad egy, az egészséget súlyosan veszélyeztető, környezetromboló beruházásról a lakosság bevonása nélkül dönteni. Orbán Viktort azonban nem érdekli a felháborodás, az emberek félelme, még csak nem is reagált az aggodalmakra, valószínűleg mivel pontosan tudja, hogy ezzel tönkreteszik a városok ivóvizét és levegőjét, elveszik a termőföldeket, és súlyosan károsítják a természetet.

Az Árnyékkormány szerint azonnal le kell állítani a beruházást, és minden olyan beruházás esetén, amely jelentős hatással van a környezetre, kötelezően tájékoztatni kell a lakosságot, és előzetes egyeztetésekre van szükség. A már megvalósult beruházások esetében pedig úgy kell átalakítani a gyárat, hogy csökkentsék az ivóvízszükségletet, és megújuló energiával lássák el a létesítményt. Az Árnyékkormány konkrét javaslatokat dolgozott ki: ezért az Árnyékkormány maradt az egyetlen remény, hogy ne épüljenek környezetkárosító, egészségre veszélyes gyárak Magyarországon.

Kocsis-Cake Olivio

Környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.