OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. december 7., szerda 11:33

Az MSZP Országos Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. december 7., szerda (OS) - Az állam ne nyerészkedjen a magasabb üzemanyagárakon! – az MSZP áfacsökkentést követel

    Az üzemanyag-beszerzés területén is csődöt mondott a Fidesz-kormány! Orbánék eddig azzal magyarázták az állami tulajdon növelését az energetika területén, hogy ez szerintük növeli az ellátásbiztonságot és garantálja az olcsó, megfizethető árakat. Most kiderült: ebből semmi sem működik! A Fidesz-kormány tétlenül nézi ezt a káoszt, miközben bevonhatná az olajimportba az állami tulajdonú MVM-et is. A jelenlegi üzemanyagkáosz a Fidesz-kormány hibája és felelőssége.

Az MSZP álláspontja szerint a lakossági terhek mérséklése érdekében most kellene lemondania a kormánynak a többletbevételeiről azzal, hogy mérsékeli az üzemanyagokat terhelő ÁFA-kulcsot! Ha erre nem hajlandó, akkor az ÁFA többletbevételből adjon azonos összegű támogatást minden magyar családnak, ezzel kompenzálva a megnövekedett utazási költségeket! Amennyiben ezt nem teszi, legalább a többletbevételt fordítsa a tömegközlekedés támogatására.

Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.