OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 7., szerda 11:32

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 7., szerda (OS) - Az állam ne nyerészkedjen a magasabb üzemanyagárakon! – az MSZP áfacsökkentést követel

    A benzinársapka eltörlése egy újabb kormányzati kudarc bizonyítéka, mivel orbánék képtelenek voltak az ellátásbiztonságot helyreállítani, így a könnyebbik utat választva, hazug indokokkal inkább árat emeltek. 300 forintos benzinnél Orbán Viktor még azt harsogta, hogy "az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon", és áfacsökkentést követelt.

Tény, hogy a kedd éjszaka bejelentett döntés értelmében a kormány a benzinársapka eltörlésével extraprofithoz jut az áfán keresztül. Az MSZP azt követeli, hogy ezt adják oda a magyar családoknak. Csökkentse a kormány az áfát, így azonnal 641 forint helyett 508 forint lenne a benzin ára! Ha erre nem hajlandó, akkor az áfa többletbevételből adjon azonos összegű támogatást minden magyar családnak, ezzel kompenzálva a megnövekedett utazási költségeket! Ha pedig ezt sem teszik, támogassák a közösségi közlekedés igénybevételét!

Emlékeztetőül: az üzemanyagokra a hatósági árazás 2021. november 15-én lett bevezetve, Putyin háborúja pedig bő 3 hónappal később, 2022. február 24-én kezdődött. A hatósági ár tehát nem az uniós szankciók miatt lett bevezetve, ahogyan azt a kormány hazudja, hanem a megnövekedett kereslet és az olajárakat már akkor felhajtó orosz manipulációk miatt.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.