OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. december 6., kedd 12:06

Az Együttható Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Nemzetközi szakértői találkozót tartott az Együttható Egyesület "Loose Ends"  című projektje keretében Újpesten a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban. A találkozó témája a Romániában, Észak-Macedóniában és Magyarországon végzett kutatásaik eredményei  voltak a romák specifikus szegregációjáról: speciális nevelésű igényű roma gyerekek speciális iskolákban való oktatásáról. A találkozón megkezdték egy szakpolitikai javaslatcsomag összeállítását, melynek bemutatása 2023-ban várható, a nyilvános kutatási eredményekkel együtt.

        2004-ben kb. 800 roma - tehát homogén - gyógypedagógiai osztály működött szerte az országban. Vajon milyen az öregdiákok élete napjainkban? A projektcélja feltárni sorsukat, megismerni közös problémáikat és a mögöttük meghúzódó ok-okozati összefügggéseket.
     Ennek érdekében a projekt korábbi szakaszában Romániában, Észak-Macedóniában és Magyarországon mélyinterjúkat készített a három szervezet olyan roma fiatalokkal, akik SNI státuszuk miatt speciális iskolába jártak.
     Az eredmények 2023 elején nyilvános esemény keretében kerülnek bemutatásra. A projekt megvalósítását az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja, partnereink a Nevo Parudimos Romániából és a RROMA Észak-Macedóniából.

     Kiadó: Együttható Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.